O nama
Mlekara Beni Komerc d.o.o. iz Sjenice se od 1991. godine uspešno bavi preradom mleka i proizvodnjom mlečnih proizvoda. Oslanjajući se na viševekovnu tradiciju u proizvodnji i preradi mleka koja se gajila na Pešteru i uvođenjem savremene tehnologije, Beni Komerc nastoji da proizvodnjom kvalitetnijih proizvoda zadovolji zahteve i očekivanja svojih korisnika. Osnovni proizvodni asortiman čine: Sjenički sir, Paprika u pavlaci, Sjenički kačkavalj i Pešterski kajmak.

U svom razvojnom putu mlekara Beni Komerc je imala stalnu tendenciju razvoja, tako da ulaganjem u proizvodne kapacitete danas uspeva da preradi 10.000 litara mleka dnevno. Rekonstrukcija novog proizvodnog pogona koji zapošljava 15 stručnih zaposlenih i uvođenje svetskih standarda HACCP i ISO 9001-2008, osnova su razvoja kvalitetnih i zdravih proizvoda. Podneblje, tradicija i kvalitetno mleko daju proizvodima poseban prepoznatljiv pečat, tako da Beni Komerc danas uživa poverenje velikog broja potrošača u Sjeničkom okrugu. Cilj je da u narednom periodu konstantnim ulaganjem kvalitet i dizajn proizvoda postanu lider u proizvodnji Sjeničkog sira i ostalih polutrajnih mlečnih proizvoda u Zlatiborskom okrugu. Takođe, zahvaljujući dobro organizovanoj distributivnoj mreži i neodoljivom ukusu svih proizvoda mogu da uživaju i potrošači širom Srbije.

Video clip - Pešter
Preduzeće za proizvodnju, promet i usluge ''Beni komerc'' d.o.o., Jablanička bb, Sjenica 36310, Tel/faks 020/741 736, E-mail: benikomerc@ptt.rs